Huiskamerconcert

Organist van de Grote Kerk in Vriezenveen, Henk Linker, heeft een groot muzikaal gebied waarin hij werkt. Hij is daarbij dirigent van de St. Georgius-basiliek te Almelo en dirigeert verschillende koren. Ook geeft hij privé orgel-les. Als solist concerteert Henk Linker geregeld in verschillende soloprogramma’s, zowel in Europa als in de Verenigde Staten.

Sinds 1995 vormt hij een vast duo met Valeria Boermistrova (mezzosopraan). Bekend zijn de eigen serie concerten, genaamd ’Muziek en Sfeer’ in de St. Georgius-basiliek (met 3 orgels) te Almelo.

 

Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen met het The Russian Consort, een ensemble voor Oude muziek.

Behalve aanvullende studies in Zwitserland volgde de zangeres masterclasses bij Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Jessica Cash en Jard van Nes.

Het repertoire van Valeria omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Als soliste werkte zij met professionele ensembles en koren, onder meer “Capella Isalana” o.l.v. Klaas Stok.

Datum

dec 09 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top